Automatyczne komory fermentacyjne

Automatyczne komory fermentacyjne Copro łączą w sobie zarówno procesy fermentacyjne jak i chłodnicze. Taka kombinacja jest nie tylko wydajna, ale pozwala również osiągać lepsze wyniki. Wszystkie komory fermentacyjne Copro sterowane są za pomocą komputera i wyposażone są w kilka czujników. Wymienniki ciepła i generatory pary są dopasowane do danej przestrzeni i mocy chłodniczej urządzenia.

Wszystkie komory Copro wykonane są ze specjalnych paneli przekładkowych - które są istotne pod względem wydajności energetycznej, ekonomiczności i długiej żywotności.

Elementy komór o grubości 80 mm – 120 mm wykazują bardzo dobre właściwości izolacyjne. Stożkowy system łączenia na wpust i pióro oraz piankowy mechanizm zapinający zapobiegają powstawaniu mostków cieplnych. Zarówno obudowa jak i wnętrze urządzenia wykonane są seryjnie ze stali nierdzewnej. Izolacja ścian i stropu składa się z poliuretanu, który w 100% jest wolny od freonów. Podłoga komór Copro wykonywana jest osobno ze stali szlachetnej, profesjonalnie wpuszczana i montowana. Bardzo wytrzymałe drzwi skrzydłowe ze stali nierdzewnej są również pokryte pianką poliuretanową i odpowiednio zaizolowane. Kolejne cechy wyposażenia to: uszczelki magnetyczne, ogrzewanie ościeżnicy oraz bardzo wytrzymałe uchwyty i zawiasy drzwiowe.

Komory do przechowywania kęsów

W komorach do przechowywania kęsów można tygodniami przechowywać produkty nie martwiąc się o ich świeżość i jakość.

Dzięki temu w znaczny sposób wzrasta wydajność zakładów, w których używany jest ten system przechowywania.

Fakty:

  • nastawny zakres temperatury od -35°C do -15°C
  • 65% oszczędność przy rozmrażaniu produktów
  • specjalnie zaprojektowany system wentylacyjny do długotrwałego przechowywania kęsów

Wyposażenie opcjonalne:

  • Szuflada szokowa z systemem LWS i drzwiami przesuwnymi

 

detailaufnahme copro
ansicht copro
gaervollautomat copro

pdfTECHNIKA CHŁODNICZA
broszura DE