Komora wypiekowa, front i maskownica wykonane są w całości z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Poszczególne elementy nie są ze sobą łączone za pomocą śrub, lecz w kosztowny i bezpieczny sposób spawane. Ponadto każdy piec COMET osadzony jest na płycie posadzkowej ze stali nierdzewnej o grubości 8 mm. Decydujące zalety, które gwarantują długą żywotność urządzenia.

Piece obrotowe COMET oferują ponadto wyjątkowo dużą powierzchnię wypiekania przy małej powierzchni instalacyjnej. W szczególnie wysokiej komorze wypiekania można seryjnie załadować wózek z 20 blachami. Przy czym nawet wówczas zachowany zostaje minimalny, gwarantujący prawidłowe wypiekanie wyrobów odstęp pomiędzy blachami wynoszący 80 mm. Dzięki temu można na tej samej powierzchni wypiekania wypiekać o 11% wyrobów więcej niż w przypadku pieców obrotowych z 18 blachami.

To, czym piec COMET się wyróżnia, jest: możliwość montowania go z trzech stron! Dzięki klapom frontowym, które w łatwy sposób można otworzyć, zyskuje się łatwy dostęp do szafy sterowniczej, układu sterowania i elementów napędowych.

pdfCOMET
broszura DE

Dane techniczne

Blachy 780x580 w każdej komorze

0 - 20

Blachy 600x400 w każdej komorze

0 - 16

Blachy 650x530 w każdej komorze

0 - 16

Blachy 1000x600 w każdej komorze

0 - 20

Użytkowa powierzchnia wypiekania każdej komory

2,4 - 12 m²

Szerokość x głębokość x wysokość

1230 - 1780 x 1060 - 1930 x 2625 - 2770

Wysokość garowni (Comet 05)

1000

Wysokość dolnej części korpusu (Comet 05)

1000

Blachy 780x580 w GS

0 - 10

Blachy 600x400 w GS

0 - 10

Blachy 780x580 w UG

0 - 10

Blachy 600x400 w UG

0 - 10

Zasilanie elektryczne

tak

Zasilanie gazowe /olejowe

nie

Cieplna moc przyłączowa wersji podwójnej

22,4 - 70 kW

Dodatkowa elektryczna moc przyłączowa

0,8 - 3,2 kW

Moc przyłączowa GS

1,8 - 3,2 kW

Technologia STIR

nie

Czarny

tak

Sterowanie

IQ Touch, Shopmatic lub OX