Manualny załadunek i rozładunek pieca półkowego to ciężka fizyczna praca, dzień za dniem. Zastosowanie pomocy w postaci systemu załadunkowego PICCOLIFT lub SEMILIFT w znacznym stopniu ułatwi i uprości tą pracę. Ułożenie kęsów ciasta na specjalnym aparacie załadowczym, wybór właściwej komory wypiekowej, dokładne pozycjonowanie przed komorą, poprzez mechaniczne podnoszenie, ręczny lub mechaniczny załadunek czy rozładunek. Gotowe.
SEMILIFT
PICCOLIFT
SEMILIFT | SEMILIFT PLUS | ||
Backofen: Herdbreite | 1200 mm / 1800 mm | 1200 mm / 1800 mm | |
Backofen: Herdtiefe | 1600 mm / 2000 mm | 1600 mm / 2000 mm | |
Ausführung Abziehapparat | Spezialabziehapparat mit Türöffner-Bügel und Ausbackzunge | Spezialabziehapparat mit Türöffner-Bügel und Ausbackzunge | |
Breite Abziehapparat | ca. 1/2 bis 1/3 der Herdbreite * | ca. Herdbreite | |
Heben & Senken (Hub) | mechanisch oder elektrisch** | elektrisch** | |
Ein- & Ausfahren | mechanisch | elektrisch** | |
Beschicken & Ausbacken des Herds | in 2 bis 3 Zügen (je nach Herdbreite) | komplett in einem Zug | |
Tragkraft bei 1600 mm Herdtiefe | 65 kg | 65 kg | |
Tragkraft bei 2000 mm Herdtiefe | 80 kg | 80 kg | |
Leistung (230 V, 50 Hz) | 2,0 kW | 2,0 kW | |
* seitlich verschiebbar
** elektronische Positionssteuerung