Optymalizacja wypieku w piecu półkowym dzięki cyrkulacji powietrza
Jedyne w swoim rodzaju połączenie ciepła promieniowania z powietrzem obiegowym, dostępne tylko w piecach wsadowych WACHTEL.
Funkcja W-TURBO łączy w sobie zalety dwóch sposobów przenoszenia ciepła, wprawiając w ruch przez system cyrkulacyjny spokojną atmosferę wypiekania. W ten sposób dochodzi do jedynego w swoim rodzaju połączenia ciepła promieniowania z konwekcją (powietrzem obiegowym).
W-TURBO to zysk nie tylko w zakresie energii i czasu, ale również wzrost jakości wyrobów i zróżnicowanie asortymentu.
- równomiernie wypieczona, mocniejsza i chrupiąca skórka
- dłuższa świeżość produktów
- optymalny tryb pracy pieca dla każdego wyrobu
- cyrkulacja powietrza optymalizuje rozkład temperatury wokół produktu
Zwiększenie asortymentu:
- W-TURBO można aktywować sterowaniem komputerowym w każdej pojedynczej komorze
- produkty o różnej gramaturze mogą być wypiekane w jednym czasie
- możliwość wypieku dużych i ciężkich chlebów
Zmniejszony pobór energii i oszczędność czasu:
- lepsze rozprowadzanie ciepła prowadzi do optymalnego wykorzystania energii
- w połączeniu z technologią ICT (Infrared Ceramic Technology) uzyskujemy dalszą optymalizację rozprowadzania ciepła: efektywniejszy energetycznie wypiek oraz jakość i świeżość produktów, obok których nie można przejść obojętnie