Pieczenie w klasie mistrzowskiej z piecem INFRA EE. Piec wsadowy o potrójnej szerokości i o maksymalnej ilości komór (6) – oznacza dużą zdolność produkcyjną! Model ten wykorzystuje wszystkie zalety elektrycznych pieców wsadowych: Wszystkimi komorami można sterować oddzielnie. Regulacja grzałki górnej i dolnej jest podobnie jak we wszystkich modelach INFRA oddzielna. W ten sposób pozostawia się konkurencję pod względem jakości i elastyczności daleko w tyle.
Pierwszorzędne jest również bezpieczeństwo pracy gwarantowane przez ten piec. Ponieważ piece INFRA nie wymagają użycia palników i wentylatorów obiegowych, nie potrzebują również szeroko zakrojonej konserwacji, co sprawia, że cechują się wysokim bezpieczeństwem pracy. Ponadto w tych piecach nie ma konieczności montowania drogich przewodów spalinowych. W ten sposób można zaoszczędzić pieniądze i nie trzeba się martwić o naruszanie przepisów dotyczących emisji gazów.
Kolejna zaleta: We wszystkich piecach serii INFRA poziom wytwarzanego przez urządzenie hałasu jest zredukowany do minimum. A to oznacza: optymalne warunki pracy umożliwiające wykonywanie czynności w sposób skoncentrowany i pewny.
Piec INFRA EE dostępny jest również z pięcioma lub czterema komorami – według indywidualnego zapotrzebowania. Opcjonalna długość komór to: 1600 mm, 2000 mm lub 2400 mm.
Wysuwana komora – dodatkowa zaleta dopasowana do indywidualnych potrzeb klienta. To klient decyduje o ostatecznej ilości wysuwanych komór i ich wysokości dopasowanej odpowiednio do wypiekanych wyrobów.
Dane techniczne
Blachy 780x580 w każdej komorze
6-9
Blachy 600x400 w każdej komorze
12-18
Możliwa ilość komór
1-6
Użytkowa powierzchnia wypiekania każdej komory
2,88 - 4,32 m²
Szerokość x głębokość x wysokość
2400 x 2410 - 3280 x 2345
Zasilanie elektryczne
tak
Zasilanie gazowe /olejowe
nie
Moc przyłączowa z 4 komorami
60 - 88 kW
Moc przyłączowa z 5 komorami
75 - 109 kW
Możliwy wysuw
tak
Technologia STIR
tak
Czarny
tak
Sterowanie analogowe
tak
Szklany panel sterujący
nie
Technika talerzowa 2013
nie
Ze swoją podwójną szerokością i zmienną ilością komór (od czterech do sześciu) jest najczęściej sprzedawanym piecem INFRA w swojej klasie. Front i maskownica są podobnie jak we wszystkich innych modelach INFRA wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej: Łatwość utrzymania w czystości to gwarancja długiej żywotności urządzenia.
Piec INFRA CE przekonuje swoimi zaletami uwidaczniającymi się już na 8-15 m2 powierzchni wypiekania. Za pomocą seryjnego niezależnego sterowania każdą komorą można bez problemów załadować do pieca w tym samym czasie różnego rodzaju wypieki.
Sprytna blokada zasilania INFRA: redukcja mocy przyłączowej średnio o jedną trzecią w porównaniu z wieloma innymi systemami. Dzięki temu pozostaje jeszcze wystarczająco duży zapas do uruchomienia w zakładzie innych agregatów prądotwórczych. Oczywistą sprawą jest to, że: w takiej sytuacji nadal działają wszystkie funkcje wypiekania. Piec dostępny jest ze zmienną ilością komór (od trzech do sześciu) o długości od 850 mm do 2400 mm, według indywidualnego zapotrzebowania.
Dane techniczne
Blachy 780x580 w każdej komorze
4-6
Blachy 600x400 w każdej komorze
8-12
Możliwa ilość komór
1-6
Użytkowa powierzchnia wypiekania każdej komory
1,92 - 2,88 m²
Szerokość x głębokość x wysokość
1700 x 2410 - 3280 x 2345
Zasilanie elektryczne
tak
Zasilanie gazowe /olejowe
nie
Moc przyłączowa z 4 komorami
43 - 62 kW
Moc przyłączowa z 5 komorami
53 - 77 kW
Możliwy wysuw
tak
Technologia STIR
tak
Czarny
tak
Sterowanie analogowe
tak
Szklany panel sterujący
nie
Technika talerzowa 2013
nie
Optymalne rozwiązanie jako piec dodatkowy lub w przypadku mniejszych wymagań. Piece INFRA AE o pojedynczej szerokości, wyposażone w do 6 komór, o długości komory od 850 mm do 2400 mm, są doskonałym rozwiązaniem. Front i maskownica są w całości wykonane ze stali nierdzewnej. Techniczne wyposażenie pieca INFRA AE nie ustępuje wysokiemu standardowi dużych modeli serii INFRA. Do zestawu należy oddzielnie włączany skrzynkowy generator pary.
- Wypiekanie na najwyższym poziomie dzięki oddzielnej regulacji grzałki górnej i dolnej.
- Precyzyjnie regulowane zużycie energii, oddzielne włączanie i wyłączanie powierzchni wypiekowych.
- Komfortowe sterowanie programowe do precyzyjnego przetwarzania programów wypiekania.
- Równomierne wyniki wypiekania dzięki specjalnym płaskim, ceramicznym elementom grzewczym.
- Piece wymagają niewielkiej konserwacji i cechują się wysokim bezpieczeństwem pracy, ponieważ nie wymagają użycia palników i wentylatorów obiegowych.
Konkurencja na rynku energii elektrycznej jeszcze nigdy nie sprawiła, że wypiekanie w piecach elektrycznych jest takie korzystne! Proszę wypróbować oczywistych zalet elektrycznych pieców INFRA: Wysoka elastyczność i optymalne wykorzystanie powierzchni wypiekowych przy wysokim bezpieczeństwie pracy. Dodatkowa korzyść: Zasilanie elektryczne zapewnia znaczną redukcję hałasu w pomieszczeniu piekarniczym. Proszę się z nami skontaktować. Chętnie Państwu doradzimy.
Dane techniczne
Blachy 780x580 w każdej komorze
2-3
Blachy 600x400 w każdej komorze
4-6
Możliwa ilość komór
1-6
Użytkowa powierzchnia wypiekania każdej komory
0,96 - 1,44 m²
Szerokość x głębokość x wysokość
1155 x 2410 - 3280 x 2345
Zasilanie elektryczne
tak
Zasilanie gazowe /olejowe
tak
Moc przyłączowa wersji z 4 komorami
22 - 34 kW
Moc przyłączowa wersji z 5 komorami
28 - 42 kW
Możliwy wysuw
tak
Technologia STIR
tak
Czarny
tak
Sterowanie analogowe
tak