

THERMICO PLUS
Piec konwekcyjny klasy premium do wypieków na małej powierzchni
Z naszym konwekcyjnym piecem sklepowym THERMICO PLUS łatwo przekształcisz schłodzone i głęboko zamrożone kawałki ciasta w miękkie, delikatne rogaliki lub puszyste bułeczki z błyszczącą, chrupiącą skórką.
- THERMICO PLUS łączy w jednym piecu 2 systemy parowe - odśrodkowy system wtrysku wody i wysokowydajną wytwornicę pary. Ten innowacyjny podwójny system parowy umożliwia ukierunkowane parowanie i precyzyjne ustawienie parametrów wypieku. Wysokowydajna wytwornica pary zapewnia silne zaparowanie dla wspaniałego połysku pieczywa partia po partii bez strat temperatury w komorze. System wtrysku odśrodkowego wewnątrz komory wypiekowej stwarza doskonałe warunki do rozmrażania i pieczenia głęboko zamrożonych kęsów ciasta. Wyrafinowane połączenie konwekcji i pary w zaprogramowanych ustawieniach jest w stanie upiec szeroką gamę potraw, co czyni go idealnym narzędziem wspierającym Twój biznes lunchowy.
- System samoczyszczący CLEAN WASH to kolejna wartość dodana. Automatyczny system mycia pod wysokim ciśnieniem zapewnia niezawodną i lśniącą czystość przy niewielkim zużyciu wody i energii.
Najnowocześniejsze sterowanie IQ AIR z wyświetlaczem dotykowym i wielofunkcyjnym pokrętłem jest dostarczane w standardzie. Interfejs użytkownika jest intuicyjny w obsłudze i można go dostosować do potrzeb klienta i placówki. Inteligentne sterowanie wentylatorem z 10 prędkościami konwekcyjnymi stwarza optymalne warunki dla równomiernego wypieku w całym zakresie przy minimalnym zużyciu energii.
Nasz konwekcyjny piec sklepowy pozwala na zwiększenie powierzchni pieczenia do 3,1 m² w najmniejszych pomieszczeniach i przy ergonomicznych wysokościach załadunku. Modułowa struktura serii produktów THERMICO PLUS zapewnia, że możemy spełnić Państwa bardzo specyficzne wymagania. Oferujemy 3 różne formaty komór wypiekowych. Przykładowo, jeśli pieczecie na 5, 8 lub 10 blachach, możecie połączyć te poziomy razem. Jako moduł dodatkowy dostępny jest również piec pokładowy PICCOLO oraz pasująca do niego szklana szafa garownicza, rama dolna i sekcja pośrednia.
Modele pieca sklepowego THERMICO PLUS
THERMICO PLUS jest indywidualnie konfigurowalny. Tutaj możesz zobaczyć wybór popularnych modeli.
Zalety THERMICO PLUS

CLEAN WASH self-cleaning-system:
Spotless hygiene
REFRESH-function:
Controlled fresh air speed
Hinged internal plane:
Tool-free cleaning
10 fan speeds:
Flexible baking
THERMICO PLUS COMBI
Convection air + radiant heat
Night start function:
User-friendly
Indirect airflow:
Even proving
High-performance steam box:
Lush steam "batch-upon-batch"
Centrifugal water injection system:
Resource-saving steam
Program-controlled cooling:
Fast product change
Fan quick-stop function when door is opened:
Minimum temperature loss
MINI PICCOLO
15 mm stone plate
Anti-fog glass doors:
Clear view of the dough pieces
Energy-efficient LED lighting:
Economic, uniform lighting
Najwyższa jakość wypieku w sklepie dzięki THERMICO PLUS
Bezstopniowa regulacja mocy grzałki
REFRESH tool: Sterowany programowo dopływ świeżego powietrza
Cooling system: Szybka zmiana produktu
Energooszczędne nagrzewanie
Innowacyjny układ podwójnej pary
10 prędkości obrotowych wentylatorów
Bardziej chrupiący wypiek
IQ AIR system sterowania
Hinged internal plane: Czyszczenie bez użycia narzędzi
CLEAN WASH system samoczyszczący
Specyfikacja techniczna
5/8/10 | 5+5/5+8 | COMBI 5/8 | ||
Liczba konwekcyjnych komór wypiekowych | 1 | 2 | 1 | |
Wymiary blachy do wypieku [mm] | 400 x 600 | 400 x 600 | 400 x 600 | |
Liczba tacek | 5/8/10 | 10/13 | 5/8 | |
Odległość między tacami [mm] | 90/90/85 | 90 | 90 | |
Wymiary zewnętrzne komór konwekcyjnych [mm] | W | 980 | 980 | 980 |
D | 825 | 825 | 825 | |
H | 751/1021/1150 | 1502/1772 | 751/1021 | |
Liczba półek MINI PICCOLO | 1; 2/1 | |||
Wymiary półek MINI PICCOLO [mm] | B | 600 | ||
T | 400 | |||
H | 165; 200 / 165; 200 | |||
Waga komory wypiekowej [kg] | 156/193/225 | 312/349 | W zależności od konfiguracji | |
Całkowita powierzchnia wypiekowa [m²] | 1,20/1,92/2,40 | 2,40/3,10 | 1,44;1,68 / 2,16 |

Nie przegap tej wspaniałej okazji. Skontaktuj się z nami!
Bastian's Kitzbühel
Nasz piec konwekcyjny THERMICO PLUS w akcji!
Znany koreański bloger kulinarny ARIKITCHEN piecze na WACHTELU.
„Obrotowy” obiegowy piec piekarniczy!
Wyroby wypiekane są w obrotowych stojakach na blachach o wymiarach 600 mm x 400 mm. Niska prędkość doprowadzanego powietrza, jego optymalne rozprowadzenie oraz obrotowe stojaki zapewniają najwyższą jakość pieczenia i równomiernie wypieczone wyroby. Odpowiedni połysk produktów zapewnia oddzielny i wydajny generator pary, który sprawdza się również wtedy, gdy piec pracuje na pełnych obrotach.
Zabudowana garownia z cyfrowo regulowaną klimatyzacją oraz wentylatorem cyrkulacyjnym w seryjnym wyposażeniu. Najwyższej jakości stal nierdzewna spełniająca najsurowsze wymogi higieniczne. Optymalne zużycie energii przy najmniejszej prędkości doprowadzanego powietrza i jego przemyślanym obiegu.
Dane techniczne
Ilość blach 600x400
10
Możliwa ilość komór
1
Szerokość x głębokość
973 x 1240
Wysokość wersji pojedynczej 140/165/200
985
Moc przyłączowa wersji pojedynczej
20,4
Czarny
tak
Classic Design
nie
Wersja Classic
nie
Blachy do UG 500/650/800
20x "600x400"
Blachy do GS 500/650/800
20x "600x400"
Szklany panel sterujący
nie
Piec PICCOLO, w osłonie ze stali szlachetnej, jest nie tylko ozdobą każdej piekarni i każdego zakładu piekarniczego, ale gwarantuje również najnowocześniejszą technikę i wydajne pieczenie. Dzięki sprytnemu systemowi modułowemu piec można dowolnie konfigurować: w każdej chwili można dołączyć kolejną komorę – zgodnie z zapotrzebowaniem i dostępnym budżetem.