Optymalizacja wypieku w piecu półkowym dzięki cyrkulacji powietrza

Jedyne w swoim rodzaju połączenie ciepła promieniowania z powietrzem obiegowym, dostępne tylko w piecach wsadowych WACHTEL.

Funkcja W-TURBO łączy w sobie zalety dwóch sposobów przenoszenia ciepła, wprawiając w ruch przez system cyrkulacyjny spokojną atmosferę wypiekania. W ten sposób dochodzi do jedynego w swoim rodzaju połączenia ciepła promieniowania z konwekcją (powietrzem obiegowym).

W-TURBO to zysk nie tylko w zakresie energii i czasu, ale również wzrost jakości wyrobów i zróżnicowanie asortymentu.

  • równomiernie wypieczona, mocniejsza i chrupiąca skórka
  • dłuższa świeżość produktów
  • optymalny tryb pracy pieca dla każdego wyrobu
  • cyrkulacja powietrza optymalizuje rozkład temperatury wokół produktu

Zwiększenie asortymentu:

  • W-TURBO można aktywować sterowaniem komputerowym w każdej pojedynczej komorze
  • produkty o różnej gramaturze mogą być wypiekane w jednym czasie
  • możliwość wypieku dużych i ciężkich chlebów

Zmniejszony pobór energii i oszczędność czasu:

  • lepsze rozprowadzanie ciepła prowadzi do optymalnego wykorzystania energii
  • w połączeniu z technologią ICT (Infrared Ceramic Technology) uzyskujemy dalszą optymalizację rozprowadzania ciepła: efektywniejszy energetycznie wypiek oraz jakość i świeżość produktów, obok których nie można przejść obojętnie