Ze swoją podwójną szerokością i zmienną ilością komór (od czterech do sześciu) jest najczęściej sprzedawanym piecem INFRA w swojej klasie. Front i maskownica są podobnie jak we wszystkich innych modelach INFRA wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej: Łatwość utrzymania w czystości to gwarancja długiej żywotności urządzenia.
Piec INFRA CE przekonuje swoimi zaletami uwidaczniającymi się już na 8-15 m2 powierzchni wypiekania. Za pomocą seryjnego niezależnego sterowania każdą komorą można bez problemów załadować do pieca w tym samym czasie różnego rodzaju wypieki.
Sprytna blokada zasilania INFRA: redukcja mocy przyłączowej średnio o jedną trzecią w porównaniu z wieloma innymi systemami. Dzięki temu pozostaje jeszcze wystarczająco duży zapas do uruchomienia w zakładzie innych agregatów prądotwórczych. Oczywistą sprawą jest to, że: w takiej sytuacji nadal działają wszystkie funkcje wypiekania. Piec dostępny jest ze zmienną ilością komór (od trzech do sześciu) o długości od 850 mm do 2400 mm, według indywidualnego zapotrzebowania.
Dane techniczne
Blachy 780x580 w każdej komorze
4-6
Blachy 600x400 w każdej komorze
8-12
Możliwa ilość komór
1-6
Użytkowa powierzchnia wypiekania każdej komory
1,92 - 2,88 m²
Szerokość x głębokość x wysokość
1700 x 2410 - 3280 x 2345
Zasilanie elektryczne
tak
Zasilanie gazowe /olejowe
nie
Moc przyłączowa z 4 komorami
43 - 62 kW
Moc przyłączowa z 5 komorami
53 - 77 kW
Możliwy wysuw
tak
Technologia STIR
tak
Czarny
tak
Sterowanie analogowe
tak
Szklany panel sterujący
nie
Technika talerzowa 2013
nie