Pieczenie w klasie mistrzowskiej z piecem INFRA EE. Piec wsadowy o potrójnej szerokości i o maksymalnej ilości komór (6) – oznacza dużą zdolność produkcyjną! Model ten wykorzystuje wszystkie zalety elektrycznych pieców wsadowych: Wszystkimi komorami można sterować oddzielnie. Regulacja grzałki górnej i dolnej jest podobnie jak we wszystkich modelach INFRA oddzielna. W ten sposób pozostawia się konkurencję pod względem jakości i elastyczności daleko w tyle.
Pierwszorzędne jest również bezpieczeństwo pracy gwarantowane przez ten piec. Ponieważ piece INFRA nie wymagają użycia palników i wentylatorów obiegowych, nie potrzebują również szeroko zakrojonej konserwacji, co sprawia, że cechują się wysokim bezpieczeństwem pracy. Ponadto w tych piecach nie ma konieczności montowania drogich przewodów spalinowych. W ten sposób można zaoszczędzić pieniądze i nie trzeba się martwić o naruszanie przepisów dotyczących emisji gazów.
Kolejna zaleta: We wszystkich piecach serii INFRA poziom wytwarzanego przez urządzenie hałasu jest zredukowany do minimum. A to oznacza: optymalne warunki pracy umożliwiające wykonywanie czynności w sposób skoncentrowany i pewny.
Piec INFRA EE dostępny jest również z pięcioma lub czterema komorami – według indywidualnego zapotrzebowania. Opcjonalna długość komór to: 1600 mm, 2000 mm lub 2400 mm.
Wysuwana komora – dodatkowa zaleta dopasowana do indywidualnych potrzeb klienta. To klient decyduje o ostatecznej ilości wysuwanych komór i ich wysokości dopasowanej odpowiednio do wypiekanych wyrobów.
Dane techniczne
Blachy 780x580 w każdej komorze
6-9
Blachy 600x400 w każdej komorze
12-18
Możliwa ilość komór
1-6
Użytkowa powierzchnia wypiekania każdej komory
2,88 - 4,32 m²
Szerokość x głębokość x wysokość
2400 x 2410 - 3280 x 2345
Zasilanie elektryczne
tak
Zasilanie gazowe /olejowe
nie
Moc przyłączowa z 4 komorami
60 - 88 kW
Moc przyłączowa z 5 komorami
75 - 109 kW
Możliwy wysuw
tak
Technologia STIR
tak
Czarny
tak
Sterowanie analogowe
tak
Szklany panel sterujący
nie
Technika talerzowa 2013
nie